Tesla marges onder druk: aandeelhouders boos

Bij Tesla staan de marges onder druk. En dat vinden de mensen die er financieel belang hebben niet leuk.

Tesla is lekker bezig op het moment. Het merk verlaagde onlangs de prijzen, nadat het de prijzen al had verlaagd. Op dit moment kun je een model 3 kopen voor 41.990 euro. Andere automerken zijn als de dood voor de strapatsen van Ome Elon en zijn kornuiten. Zo staat Renault al klaar in de startblokken om de prijzen eens flink te verlagen.

Maar wat blijkt, die kornuiten zijn niet helemaal tevreden met de prijsverlagingen. Het behoeft natuurlijk geen betoog dat de marges hierdoor flink onder druk komen te staan. Naar verluidt zijn de marges nu lager dan ooit per auto.

Tactiek
De tactiek is natuurlijk simpel: Tesla zet nu in op zoveel mogelijk afzet. Daarmee kun je het gemis aan marge compenseren. Maar het probleem is dat de marges wel erg klein worden, nu Tesla in totaal zijn prijzen vijf keer heeft verlaagd dit jaar alleen al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *